Urteleksikon > Aloe

Aloe (Aloe barbadensis)

Det finnes mellom 250 og 350 arter av aloe rundt omkring i verden. De hører naturlig hjemme i de tørre områder i Sør-Afrika, Asia og ved Middelhavet. Når de dyrkes, trenger de frostfrie omgivelser. Aloe er blitt brukt siden det 4. århundrede f.Kr., da Aristoteles ba Alexander den store erobre Sokotra i Det indiske hav hvor mange av artene vokser.

Når du bryter av bladene, får du en saft som har en utrolig legende virkning. Smøres den på sår, danner den en klar og beskyttende hinne og hjelper huden til å forny seg. Den kan has rett på snittsår og brannsår og lindrer øyeblikkelig. Aloe er virksom mot hudproblemer og innvollsår, da den hemmer blodforurensing og dannelsen av mavesyre. Har dessuten en smertestillende virkning ved artritis (leddgikt) og fremmer galleproduksjonen.

Det påstås at regjeringen i USA bygger opp lagre til bruk ved en mulig atomkatastrofe. Aloe vera brukes i kosmetikkpreparater, i håndkremer, solkremer og sjampoer.


Gå til Urteleksikon (alfabetisk liste)

Gå til Urteleksikon (plager og virkning)



Annonse:

Bestill Aloe Vera olje hos Pharmax.no

Urteguiden gir ikke medisinske eller vitenskapelige råd, men formidler kun tradisjonelle oppfatninger og erfaringer om urters virkning. Alt innhold leses og brukes på eget ansvar.